جهت مشاهده وامها و خرید یا فروش وام خود به لینک زیر مراجعه فرمائید
خرید و فروش وام در تبریز

انواع وام های دانشجویی بخش سه

انواع وام های دانشجویی بخش سه

 98    0

در این مقاله در مورد وام تحصیلی دانشجویی و مبالغ وام دانشجویی و مدارک مورد نیاز برای درخواست وام تحصیلی دانشجویی و مدارک مورد نیاز برای ضامنین...

 

 

وام تحصیلی دانشجویی

 

 

وام تحصیلی

 

 

یکی دیگر از کمک‌های مالی وزارت علوم به دانشجویان، وام تحصیلی دانشجویی می‌باشد. شرایط دریافت این وام نسبت به سایر وام‌های دانشجویی ساده تر و فراهم نمودن آن شرایط توسط دانشجویان راحت‌تر می‌باشد و بخش اعظمی از دانشجویان مشمول دریافت این وام می‌شوند. دانشجویان می‌توانند در هر نیمسال تحصیلی خود از وام تحصیلی استفاده نمایند، ولی شرط دریافت وام در هر نیمسال تحصیلی این است که وام دریافتی قبلی خود را تسویه حساب نمایند تا بتوانند وام بعدی را درخواست و دریافت نمایند.

 

صندوق رفاه دانشجویان مرکزی می باشد که دانشجویان برای درخواست وام تحصیلی خود باید به آن مرکز مراجعه نمایند و همچنین دریافت این وام وابسته به ثبت نام آنها در آن ترم می‌باشد. این وام در زمان‌های مشخصی به افراد پرداخت می‌شود و افراد جهت دریافت این وام باید در زمان‌های مشخص شده درخواست خود را به صندوق رفاه دانشجویی ارائه دهند. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئول پرداخت وام‌های دانشجویی می‌باشد. این وام نیز مانند دیگر وام‌های دانشجویی در سامانه swf.ir قرار داده شده است و برای اطلاع از جزئیات و اطلاعات جدید در مورد آن، می‌توانید به این آدرس اینترنتی وارد شوید.

 

مبالغ وام تحصیلی دانشجویی در ترم‌های مختلف متفاوت می‌باشد و برای هر ترم مبلغ مشخصی اعلام می‌گردد. این مبالغ هر ساله توسط وزارت علوم مشخص و اعلام می‌گردد. معمولا این وام را در اواخر خرداد ماه و یا اوایل تیر ماه به دانشجویان پرداخت می‌کنند. آن دسته از دانشجویانی که نیاز مالی دارند و می‌توانند با این وام بخشی از نیازهای خود را برای گذراندن واحدهای درسی خود تامین نمایند، می‌توانند در ابتدای هر ترم تحصیلی به شرط اینکه در ترم تحصیلی قبلی یا وام تحصیلی نگرفته باشند و یا اگر گرفته‌اند آن را تسویه نموده باشند، به سامانه صندوق رفاه دانشجویی مراجعه نمایند و در آن سامانه ثبت نام خود را انجام دهند تا در لیست نوبت افراد درخواست کننده وام‌های تحصیلی قرار بگیرند. دانشجویانی که در هر ترم تحصیلی از وام تحصیلی دانشجویی استفاده می‌کنند، نیاز نیست که در هر ترم تحصیلی تشکیل پرونده دهند بلکه با یک بار تشکیل پرونده در دریافت اولین وام، پرونده آنها ذخیره می‌گردد و هر بار هم همان پرونده با وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور برای آنها باز می گردد.

 

 

مبالغ وام دانشجویی

 

مبالغ وام دانشجویی برای هر مقطع تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به شرح زیر می‌باشد:

 

 

* اگر دانشجو در مقطع کاردانی یا کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته تحصیل نماید، می‌تواند از دو و نیم میلیون تومان وام به عنوان وام تحصیلی استفاده نمود.


* اگر فرد در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته و دکترای حرفه‌ای و دکترای پیوسته تحصیل نماید، می‌تواند از ۳ میلیون تومان وام بهره ببرد.


* اگر فرد دانشجوی دکترای تخصصی ناپیوسته باشد، می‌تواند شش و نیم میلیون تومان وام تحصیلی را دریافت نماید.

 

 

افراد درخواست کننده برای این وام نیز مانند دیگر وام‌های دانشجویی دارای اولویت بندی می‌باشند و افرادی در اولویت‌های اول قرار می‌گیرند که دارای نیاز مالی بیشتری باشند، مثلا اگر دانشجوی درخواست کننده وام، تحت پوشش کمیته امداد باشد و یا تحت پوشش سازمان بهزیستی باشد در اولویت درخواست این وام می باشد و دیگر درخواست کننده‌ها نیز با توجه به تشخیص معاونت دانشگاه نسبت به نیازهای مالی آنها، اولویت‌بندی می‌شوند.


لازم به ذکر می‌باشد که مبالغ بیان شده مربوط به سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ می‌باشد و با درصد احتمال بالایی این مبالغ برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ -۱۴۰۲ افزایش خواهد یافت.

 

 

نکات قابل توجه

 

* مبالغی که در بالا بیان شد برای دانشجویان مجرد بود و آن دسته از دانشجویانی که متاهل باشند می‌توانند از دو برابر مبالغ بیان شده در هر مقطعی تحصیلی استفاده نمایند.


* همچنین این مبالغ برای دانشگاه‌های شهری پرداز دولتی می‌باشد و از آنجایی که شهری‌ه های دانشگاه‌های آزاد بالا می‌باشد، مبالغ پرداختی در وام تحصیلی برای دانشجویان دانشگاه‌های آزاد نیز بیشتر خواهد بود.

 

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست وام تحصیلی دانشجویی

 

 

برای ارائه این وام نیز حتماً مدارک خاصی نیاز می‌باشد که برخی از آنها جزو مدارک عمومی می‌باشد و برای همه وام‌های دانشجویی، ارائه آن مدارک الزامی می‌باشد ولی برخی از آنها اختصاصی می‌باشد و فقط برای دریافت وام تحصیلی دانشجویی باید ارائه گردد. که برخی از مهمترین این مدارک عبارتند از:

 

*کپی کارت دانشجویی


* کپی کارت ملی فرد دانشجو


* کپی شناسنامه وی


* اصل سند تعهد محضری

 

 

برای وام تحصیلی و دیگر وام‌های دانشجویی، ضامنینی نیز از دانشجویان درخواست کننده وام درخواست می‌شود که این دسته از افراد می توانن به عنوان ضامن معرفی گردند : 

 


* ضامن معرفی شده می‌تواند از کارکنان رسمی و پیمانی دستگاه‌های اجرایی و همچنین کارکنان قراردادی آن دستگاه‌ها باشند، به شرطی که دارای سابقه حداقلی ۵ ساله باشند و شناسه کارمندی را نیز دارا باشند.


* ضامنین می‌توانند از اعضای هیئت علمی وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان آموزش پزشکی باشد.


* می‌توانند از افراد استخدامی رسمی و قراردادی دانشگاه‌های آزاد و افراد عضو هیئت علمی باشند و حداقل ۵ سال سابقه کار داشته باشند.


* می‌توانند از افراد استخدامی در قوه مقننه که قرارداد رسمی و قرارداد پیمانی دارند و حداقل ۵ سال سابقه کار دارند باشند.


* علاوه بر کارمندان و کارکنان رسمی و قراردادی سردفتران اسناد رسمی ازدواج و طلاق که دارای مجوز رسمی می‌باشند نیز به عنوان ضامن قابل قبول می‌باشند.


* افرادی که در نیروهای مسلح استخدام شده‌اند نیز می‌توانند به عنوان ضامن افراد دانشجو گردند.


* بازنشستگان، مستمری بگیران تامین اجتماعی نیز دیگر افرادی می‌باشند که مورد قبول به عنوان ضامنین افراد دانشجو می‌باشند.


* آن افرادی که از بنیاد شهید امور ایثارگران حقوق می‌گیرند نیز می‌توانند به عنوان ضامن معرفی گردند.


* کارمندانی که در بانک‌ها قرارداد همکاری دارند و حداقل ۵ سال سابقه کار دارند نیز می‌توانند به عنوان ضامن این افراد باشند.


* علاوه بر افراد نامبرده، کمیته امداد امام خمینی میز می تواند ضامن مددجویان خود باشند.

 

 

مدارک مورد نیاز برای ضامنین افراد دانشجو جهت دریافت وام تحصیلی دانشجو

 

* کپی شناسنامه با کارت ملی.


* اصل و کپی آخرین حکم کارگزینی برای کارکنان رسمی و پیمانی دولت و انواع نهادها و شرکت‌های دولتی.


* آخرین فیش حقوقی یا گواهی معتبر برای افراد استخدامی در نیروهای مسلح.


* گواهی کسر از حقوق برای بازنشستگان.

 

 

نکات قابل ذکر

 

*  دانشجو باید در اولین درخواست خود برای وام تحصیلی دانشجویی، سند تعهد محضری را آماده و ارائه دهد، ولی در درخواست‌های بعدی نیازی به این سند تعهد محضری وجود ندارد و همان سند تعهدی که در ابتدا آماده و تحویل مرکز مربوط داده شده است، کفایت می‌کند‌‌.

 

 

سند تعهد محضری چیست؟

 

 

فرم تعهد محضری

 

 

شاید این سوال در ذهن خوانندگان عزیز به وجود آید که سند تعهد محضری چیست و در آن چه اطلاعاتی باید وارد شود.


این سند، سندی می‌باشد که توسط دفترخانه‌های ثبت اسناد رسمی کشور باید تنظیم گردد و محتوای آن شامل اطلاعات ضامن و متقاضی می‌باشد.

 

برای اینکه افراد این سند را آماده نمایند، لازم است که از فرم سند تعهد محضری که در سایت صندوق رفاه دانشجویی قابل دانلود شدن می‌باشد، دانلود نمایند و با مطالعه تمامی شرایط و نحوه بازپرداخت وام دریافتی و بقیه اطلاعات لازم در مورد وام دریافتی، نیاز است که این سند با تکمیل اطلاعات لازم آماده گردد و با مراجعه به دفتر اسناد رسمی ثبت اسناد، فرم مربوطه را محضری نمایند و تحویل مرکز مربوطه دهند.

 

 

زمان ثبت درخواست وام تحصیلی دانشجویی چه مواقعی می‌باشد؟

 

اگر دانشجو در نیم سال اول سال تحصیلی نسبت به دریافت وام اقدام نماید، می‌تواند از اوایل نیم سال اول سال تحصیلی درخواست وام را از دانشگاه نماید، ولی اگر فرد در نیم سال دوم نیاز به دریافت وام داشته باشد، می‌تواند همان اوایل نیم سال دوم، درخواست دریافت وام  نماید. به عبارتی زمان ثبت نام وام‌های تحصیلی دانشجویی در اوایل هر نیم سال شروع می‌شود و تا چند هفته ادامه دارد.

 

 

دانشجویان کدام دانشگاه‌ها می‌توانند برای وام تحصیلی دانشجویی اقدام نمایند؟

 

همه دانشجویانی که در انواع دانشگاه‌های سراسر کشور مشغول به تحصیل می‌باشند، امکان دریافت وام تحصیلی دانشجویی را دارند فقط به دلیل متغیر بودن شهریه‌های دانشگاه‌های متفاوت، شرایط و مبالغ وام های پرداختی در این دانشگاه ها هم با هم متفاوت خواهد بود. بنابراین می‌توان گفت دانشجویان دانشگاه‌های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، دانشگاه‌های آزاد و پردیس می‌توانند درخواست وام تحصیلی دانشجو را داشته باشند.

 

 

دانشجویان برای ثبت درخواست دریافت وام تحصیلی دانشجویی، چه اقداماتی را باید انجام دهند؟

 

درخواست تمامی وام‌های دانشجویی پروسه خیلی سخت و طاقت فرسایی ندارد، مخصوصا وام تحصیلی که از انواع وام‌های بسیار ساده به حساب می‌آید. دانشجویان می‌توانند به سایت صندوق رفاه دانشجویی به آدرس swf.ir مراجعه نمایند و با ورود به پورتال و وارد کردن کد ملی خود، فرم ثبت نامی را که در این سایت برای درخواست کنندگان وام‌ها قرار داده‌اند، تکمیل نمایند تا در صورت تایید دانشگاه برای مشمول شدن یا نشدن این افراد، برای دریافت وام تحصیلی دانشجویی در لیست نوبت دریافت وام تحصیلی دانشجویی قرار بگیرند.

 

 

نکاتی دیگر

 

* دانشجویان علوم پزشکی می‌توانند با مراجعه به پورتال تسهیلات دانشجویی وزارت بهداشت که برای دانشجویانشان فراهم گشته است، تا این افراد بتوانند با مراجعه غیر حضوری نسبت به دریافت این وام تقاضا دهند، نسبت به درخواست وام خود اقدام نمایند.


* از آنجایی که وام تحصیلی دانشجویان متاهل دو برابر وام تحصیلی افراد مجرد می‌باشد، بنابراین اگر در افراد متاهل هم زن و هم مرد دانشجو باشند و درخواست وام تحصیلی را نمایند، فقط به یکی از آنها وام تحصیلی دانشجویی تعلق می‌گیرد.

 

 

نحوه بازپرداخت وام تحصیلی دانشجویی

 

 

 

نحوه بازپرداخت وام تحصیلی دانشجویی

 

 

تمامی وام‌هایی که از طریق صندوق رفاه دانشجویی به دانشجویان پرداخت می‌شود، که وام تحصیلی دانشجویان نیز جزو همین وام‌های دانشجویی می‌باشد، نیاز است که توسط دانشجویان دریافت کننده وام‌ها به صندوق رفاه دانشجویی بازپرداخت گردد. حال شرایط و نحوه بازپرداخت این وام‌ها به عوامل متعددی بستگی دارند که مهمترین آن مقطع تحصیلی می‌باشد که دانشجو در آن مقطع تحصیلی به تحصیل پرداخته است. برخی از این وام‌ها را باید به صورت اقساطی به این صندوق باز پرداخت نمود و برخی دیگر به صورت یکجا باید به این صندوق بازپرداخت گردد . 

 

 

بازپرداخت این وام ها، زمان حداکثری دارد، به طوری که دانشجو تا پایان تحصیلات خود در آن مقطع تحصیلی باید نسبت به تسویه وام های خود اقدام نماید :

 

 

* اگر فرد در مقطع تحصیلی کاردانی تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی وی ۲ سال خواهد بود.


* اگر فرد در مقطع تحصیلی کارشناسی ناپیوسته تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی وی ۲ سال خواهد بود.


* اگر فرد در مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی وی ۴ سال خواهد بود‌.


* اگر فرد در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداختی وام دریافتی وی ۴ سال خواهد بود.


* اگر فرد در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی وی ۲ سال خواهد بود.


* اگر فرد در مقطع دکترای تخصصی پیوسته تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی وی ۸ سال خواهد بود.


اگر فرد در مقطع تحصیلی دکترای ناپیوسته تحصیل نماید، حداکثر مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی وی ۴ سال خواهد بود.

 

 

نکات مهمی در مورد مدت زمان بازپرداخت انواع وام‌های دانشجویی

 

* دانشجویان باید تا حداکثر مدت زمان ۹ ماه پس از مدت زمان تعیین شده برای هر مقطع، برای بدهی خود تعیین تکلیف نمایند. این افراد ممکن است به صورت یکجا بخواهند بدهی خود را پرداخت نمایند و تسویه حساب نمایند و یا اینکه برای دریافت دفترچه اقساط اقدام نمایند.


* در بین دانشجویان افراد نابینا از آن جمله افرادی می‌باشند که شرایط استثنایی برای آنها قائل می‌شوند. اگر معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تایید نماید، این افراد می‌توانند مدت زمان بازپرداخت وام خود را تا دو برابر افزایش دهند.


* دانشجویان ناتوان و کم توان جسمی نیز دیگر افرادی می‌باشند که می‌توانند برایشان ارفاق قائل شوند و مدت زمان بازپرداخت وام دریافتی آنها را دو برابر مدت زمان بازپرداختی دانشجویان عادی نمایند.

 

 

سود دریافتی برای وام تحصیلی دانشجویی چند درصد می‌باشد؟

 

این وام از نوع وام‌هایی می‌باشد که درصدی سود برای آن در نظر نمی‌گیرند و در واقع وام بدون سود می‌باشد و افراد همان مبلغی را که دریافت می‌کنند، همان مبلغ را نیز به صندوق رفاه دانشجویی بازپرداخت می‌کند. ولی تبصره‌ای برای این مورد وجود دارد و آن این است که در صورت صلاح دید صندوق رفاه دانشجویی به این صندوق اجازه داده شده است، که در ابتدای پرداخت وام به دانشجویان، سودی ۴ درصدی را از آنها دریافت نمایند.

 

 

مواردی که دانستن آنها خالی از لطف نمی باشد :

 

* قابل ذکر می‌باشد که دانشجویانی که از تحصیل فراغت یافته اند و یا انصراف داده اند و یا تحصیل خود را ترک کرده‌اند و یا دانشگاه نسبت به اخراج آنها اقدام نموده است، نمی‌توانند از این وام‌ها استفاده کنند و اگر چنانچه قبل از این موارد افراد مربوطه، وام دریافتی از صندوق رفاه داشته باشند، باید نسبت به تسویه حساب وام‌های دریافتی خود اقدام نمایند.


* اگرچه این وام از طریق صندوق رفاه دانشجویی پرداخت می‌شود، ولی در صورت تاخیر در پرداخت اقساط وام دریافتی و در صورتی که اقساط وام فرد مورد نظر معوق گردد و یا در زمان تعیین شده نسبت به تعیین وضعیت بازپرداخت اقساط خود و یا دریافت دفترچه اقساط اقدام نگردد، فرد بدهکار در لیست بدهکاران بانک مرکزی قرار خواهند گرفت.


* اگر چنانچه فرد وام گیرنده تا ۱۰ قسط وام خود را به صورت متوالی پرداخت نکند، از طریق مراحل قانونی اقدام می‌گردد و تمامی بدهی فرد (اصل وام پرداختی، کارمزد و خسارات متعلقه) به صورت یکجا از فرد دریافت می‌گردد.


* اعتبارسنجی دانشجویان برای دریافت وام به عهده معاونت آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی محل تحصیل خود دانشجویان می‌باشد.


* تا زمانی که دانشجو بدهی خود را در مقطع تحصیلی جاری و مقطع تحصیلی قبلی، به صورت کامل پرداخت نکند، به وی اجازه تسویه حساب در آن مقطع تحصیلی داده نخواهد شد. بنابراین فرد نمی‌تواند اصل مدرک تحصیلی و ریز نمرات خود را از دانشگاه دریافت نماید. بنابراین برای دریافت مدرک پایان تسهیلات خود، حتماً نیاز است که تمام بدهی خود را به دانشگاه تسویه حساب نماید.


* تسویه کل بدهی دانشجویانی که به هر دلیلی امکان دریافت مدرک تحصیلی که در آن پذیرفته شده‌اند را ندارد و نیاز است که مدرک معادل یا مدرکی با مقطع پایین‌تر از مقطع تحصیلی دریافت نمایند، نیز الزامی است.


* اگر به هر دلیلی دانشجو به دانشگاهی دیگر انتقالی دریافت کند و یا دوره تحصیلی خود را بین روزانه و نوبت دوم جابجا نماید، نیازی به تسویه بدهی خود ندارد و می‌تواند بدهی خود را نیز انتقال دهد.


* اگر دانشجو نتواند بدهی خود را به دانشگاه در مدت زمان بازپرداخت اعلام شده پرداخت نماید و برای علت عدم پرداخت خود دلایل و مستندات کافی و محکمی داشته باشد که به خاطر ناتوانی مالی نتوانسته است بدهی خود را پرداخت نماید و اگر رئیس صندوق تایید نماید، می‌توانند کل بدهی فرد را که شامل اصل وام، کارمزد و خسارات متعلقه می‌باشد را دوباره تقسیم بندی نمایند که این تقسیم بندی حداکثر تا ۳۶ ماه امکان‌پذیر می‌باشد که با توجه به شرایط و میزان بدهی و توانایی مالی فرد به بدهکار، این مدت زمان قابل تغییر می‌باشد.


* قابل ذکر است که تمامی وام‌های دانشجویی به جز وام شهریه در صورتی به افراد پرداخت می‌شود که شاغل نباشند. در واقع آن افرادی که دارای حقوق و درآمدی می‌باشند و مشمول بیمه اجباری مستمر و سنوات می‌شوند، امکان دریافت وام‌های دانشجویی را ندارند و اگر دانشجویی نسبت به دریافت وام اقدام کرده باشد و وامی را از صندوق رفاه دانشجویی دریافت کرده باشد به محض اینکه شاغل شود، دیگر امکان دریافت وام‌های جدیدی را نخواهد داشت و همچنین اگر صندوق بخواهد که فردبدهی خود را با این صندوق تسویه حساب نماید، دانشجو موظف می‌باشد که کل بدهی خود را که شامل اصل وام، کارمزد ۴ درصدی و خسارات متعلقه می‌باشد را به صندوق رفاه بازپرداخت نمایند.


* اگر دانشجویانی که از وام‌های صندوق رفاه استفاده کرده اند و به هر دلیلی از پرداخت هزینه‌های تحصیلی معاف گردیده‌اند، نیاز می باشد که کل بدهی خود را به صورت یکجا که شامل اصل وام، کارمزد ۴ درصدی و خسارات متعلقه می‌باشد را به صندوق بازپرداخت نمایند.


* برای دانشجویانی که به بیماری‌های صعب العلاج و مزمن مبتلا گشته‌اند نیز شرایط استثنایی قائل شدند که می‌توانید برای اطلاع از شرایط به سایت صندوق رفاه مراجعه نمایید.


* اگر دانشجویانی که وام دانشجویی دریافت کرده‌اند، دچار حادثه و بلایای طبیعی گردند و تا پایین مقطع تحصیلی خود امکان بازپرداخت بدهی خود را نداشته باشند، می‌توانند تحت شرایطی دو سال به مدت بازپرداخت بدهی خود اضافه نمایند.


انواع شرایط و استثناها برای انواع افراد که وام دریافت کرده‌اند، وجود دارد که تعداد آنها بسیار زیاد می‌باشد و خارج از حوصله این مقاله می‌باشد. بنابراین اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد وام های دانشجویی می باشید، می‌توانید به سایت صندوق رفاه دانشجویی مراجعه نمایید.


به نقل از:

جهت مشاهده وامها و شرایط خرید و فروش آن بر روی لینک زیر کلیک نمائید :

خرید و فروش وام ازدواج در تبریز



نظر خود را با ما درمیان بگذارید: