جهت مشاهده وامها و خرید یا فروش وام خود به لینک زیر مراجعه فرمائید
خرید و فروش وام در تبریز

وام مرابحه بخش یک

وام مرابحه بخش یک

 680    0

درواقع مرابحه به خرید کالا و تحویل آن به فردی که کالا را نیاز دارد میباشد که در مقابل نیز وام گیرنده مبلغ فوق به اضافه سود مشخص شده در قرارداد را...

 

 

وام مرابحه چیست؟

 

 

وام مرابحه

 

 

یکی دیگر از انواع وام‌هایی که بانک‌ها نسبت به پرداخت آن اقدام می‌کنند، وام مرابحه می‌باشد. از وام مرابحه برای خرید کالا و دارایی‌ها استفاده می‌شود و در واقع بانک کالاهایی را که مورد نیاز طرف وام گیرنده می باشد را خریداری می‌کند و هزینه آن را به همراه سودی که در قرارداد بین بانک و مشتری تقاضا کننده وام، بسته شده است را به آن هزینه اضافه می‌کند و از مشتری دریافت می‌کند.

 

البته غیر از بانک ممکن است سازمان‌ها و نهادها و یا افرادی دیگر هم به پرداخت این وام اقدام کنند که در این صورت طرفین قرارداد فرد تقاضا کننده وام، به جای بانک هر کدام از سازمان‌ها، نهادها و یا فردی خاص که پرداخت کننده وام مراحبه می باشد، طرف حساب قرارداد وام مراحبه خواهد بود. ما در این مقاله پرداخت کننده وام را بانک در نظر می‌گیریم و هر کجا عبارت پرداخت کننده وام را بیان نمودیم بدانید که در مورد بانک بحث می کنیم.

 

این وام یکی از انواع وام‌هایی می‌باشد که بسیار کاربرد گسترده‌ای دارد و به دلیل اینکه در این وام به جای اینکه بانک پولی را به فرد تقاضا کننده وام پرداخت کند، کالای مورد نیاز وی را تهیه و به وی ارائه می‌دهد، بنابراین بیشتر در صنایع و کسب و کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی اینطور نیست که شخص حقیقی نتواند درخواست این وام را داشته باشد ولی چون این وام در بین مردم جا افتاده نیست و افراد زیادی در مورد آن آشنایت ندارند و نمی‌دانند که اصلاً این وام چیست و برای چه مواردی پرداخت می‌شود، بنابراین تعداد درخواست کنندگان  آن به اندازه دیگر بانک ها نمی باشد.

 

ما در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم که وام مرابحه را تا جای ممکن به صورت کامل برای شما عزیزان تشریح نماییم تا در صورت داشتن شرایط مورد نیاز و همچنین نیاز داشتن به چنین وامی بتوانید از آن وام بهره‌مند گردید. این نوع وام اکثرا در کشورهای اسلامی کاربرد دارد، چرا که یکی از عقود اسلامی به شمار می‌آید. این وام توسط دولت برای کسب و کار ها پرداخت می شود تا نقشی در به سرانجام رساندن اهداف تجاری و همچنین سر و سامان دادن به وضعیت زندگی افراد جامعه داشته باشد.

 


از آنجایی که نام این وام گویای کاربرد آن نمی‌باشد، افراد حس می‌کنند که چنین وامی به آنها تعلق نمی‌گیرد و اصلاً این وام برای افراد عادی تهیه نشده است ولی نیاز است که در مورد هر آنچه که ممکن است به درد ما بخورد تحقیقات لازم انجام شود تا در مورد کاربرد و نحوه استفاده از آن اطلاعات کافی به دست آورد.


همانطور که بیان نمودیم این وام معمولا برای کسب و کارها استفاده می‌شود ولی در شرایطی حتی می‌توان از وام مرابحه برای خرید خانه یا زمین و غیره توسط افراد حقیقی و به صورت شخصی نیز استفاده نمود.

 

 

عقد قرارداد مرابحه به چه شکلی می‌باشد؟

 

 

در قرارداد مرابحه طرف پرداخت کننده وام که ما در این مقاله فقط بانک را در نظر گرفتیم، قیمت دقیق خرید کالا و سودی که برای آن در نظر گرفته است را باید بیاورد، که دریافت کننده وام می‌تواند قیمت خرید کالا را هم به صورت نقدی پرداخت کند و هم به صورت مدت‌دار و در صورتی که وی پرداخت مدت‌دار را انتخاب نماید باید شرایط مدت زمان بازپرداخت و نحوه تقسیم بندی اقساط بازپرداخت وام را نیز در قرارداد مربوطه مشخص نماید.

 

همچنین در صورت نیاز، ذکر مواردی مانند هزینه‌هایی که برای خرید و انتقال و نگهداری و حتی هزینه بیمه کالا داده شده‌ است و به عهده دریافت کننده وام می باشد نیز باید در قرارداد آورده شود و به قیمت اصلی کالای خریدار شده اضافه گردد تا فرد متقاضی آن هزینه ها را نیز تقبل نماید و اگر چنانچه در خرید کالا، فروشنده یا تولید کننده کالا تخفیفاتی را به بانک عرضه کرده باشد نیز نیاز می‌باشد که در قرارداد تنظیم شده بین بانک و وام گیرنده آورده شود.

 

 

مدت زمان بازپرداخت و سود وام مرابحه به چه میزان می‌باشد؟

 

همانطور که بیان گردید این وام ممکن است توسط سازمان‌های مختلف و بانک‌ها پرداخت شود. بانک‌های بسیاری هستند که ارائه دهنده این وام می‌باشند که در بین این بانک‌ها بانک‌های نیمه خصوصی و بانک‌های خصوصی نیز جای گرفته اند ولی شرایط پرداخت و سود و مدت بازپرداخت هر یک از این بانک‌ها متناسب با خود بانک، متفاوت می‌باشد‌.

 

بانک‌ها درصد‌های متفاوت و مدت بازپرداخت متفاوتی را برای وام مرابحه مشخص می‌نمایند. اکثراً سودی که برای این وام در نظر می‌گیرند بین ۱۵ تا ۲۰ درصد می‌باشد ولی این بازه بیان شده یک بازه حتمی نمی‌باشد و ممکن است بانکی سود خود را از ۱۵ درصد هم کمتر در نظر بگیرد و یا بانکی سود دریافتی خود را از ۲۰ درصد نیز بیشتر در نظر بگیرد.


مدت بازپرداخت نیز  بستگی به این دارد که بانک مورد نظر چه مدت زمانی را برای وام پرداختی خود اعلام کند. برای مثال این مدت بازپردا می‌تواند سه ساله و ۵ ساله و حتی در برخی مواقع دیده شده است که تا ۱۰۰ ماهه نیز تعیین گشته شده است که باز هم برای تعیین مدت زمان بازپرداخت قانون خاصی وجود ندارد و بسته به توافق بین بانک و وام گیرنده، این مدت زمان بازپرداخت، تعیین می‌گردد‌‌.

 

 

وام مرابحه بیشتر در چه مواردی استفاده می‌شود؟

 

همانطور که بیان کردیم این وام به دلیل اینکه به جای پول کالاهای مورد نیاز درخواست کنندگان وام تهیه و به آنها پرداخت می‌شود، بنابراین بیشتر، در نهادها و سازمان‌های تولید کننده به منظور تامین مالی این نهادها و سازمان‌ها و همچنین در واحدهای صنعتی کشاورزی و معدنی در جهت تامین سرمایه در گردش آنها و همچنین جهت حمایت از بازار سرمایه و همچنین انتشار اوراق صکوک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

چه بانک‌هایی به پرداخت وام مرابحه اقدام می‌کنند؟

 

 

بانک هایی که وام مرابحه پرداخت می کنند

 

 

اکثر بانک‌های دولتی، نیمه خصوصی و خصوصی به پرواخت وام‌های مرابحه اقدام می‌کنند که از جمله این بانک‌ها عبارتند از:


بانک رفاه، بانک کشاورزی، بانک تجارت، بانک انصار، بانک ایران زمین، بانک ملت، بانک صادرات، بانک سپه، بانک ملی ایران و غیره.

 

 

تعریف وام مرابحه به زبان ساده

 

وام مرابحه عقدی اسلامی می‌باشد که در این عقد مقرر می‌گردد که کالای مورد تقاضای فرد درخواست کننده وام با بهای معلوم و مشخص برای وی فراهم گردد و به وی فروخته شده و در مقابل این کالای فروخته شده، تمام یا بخشی از قیمت کالا تقسیم بندی شود( حال این تقسیط بندی می تواند در اقساط مساوی باشد یا نامساوی) که فرد متقاضی موظف می‌باشد در سررسیدهای مقرر شده در قرارداد، به پرداخت اقساط خود اقدام نماید. حال اینکه تعداد اقساط به چه میزان می‌باشد، بستگی به طرف فروشنده و توافق بین فرد متقاضی و فروشنده دارد. در این مقاله فروشنده فقط بانک‌ها را در نظر گرفته شده است.

 

شاید با تعریف که بیان کردیم شما بگویید که این همان فروش اقساطی می‌باشد پس چرا به آن وام مرابحه می‌گویند؟  پس بیایید تفاوت این دو را نیز با هم بررسی کنیم.

 

 

تفاوت وام مرابحه با فروش اقساطی

 

این دو مورد تقریباً روش‌های مشابه هم می‌باشند ولی تفاوت اساسی هم با هم دارند که این تفاوت مربوط به این است که در فروش اقساطی معمولاً هزینه پرداختی بابت کالای خریداری شده بیشتر از روش نقدی می‌باشد و معمولاً خریدار از قیمت اصلی کالا خبردار نمی‌شود و معمولاً تمامی بهای کالای خریدار شده تقسیم بندی می‌گردد و در مدت زمان و تعداد اقساط مشخص باید فرد خریدار نسبت به پرداخت هزینه پرداختی اقدام نمایید.

 

ولی در مرابحه اگرچه شباهت‌هایی با فروش اقساطی وجود دارد، اما این چنین نیست. در مرابحه فروشنده به خریدار قیمت اصلی و دقیق کالا را اعلام می‌دارد و به وی می‌گوید که قرار است بابت فروش این کالا، چه مبلغی را به عنوان سود و هزینه‌های دیگری مانند نگهداری بیمه و غیره را نیز اضافه کند و در واقع در این عقد، خریدار کاملاً از تمامی جزئیات هزینه پرداختی بابت کالا آگاهی پیدا می‌کند. لازم به ذکر می‌باشد که عقد مرابحه فقط برای خرید اقساطی نمی‌باشد و افراد می‌توانند جهت خرید نقدی نیز از این عقد استفاده کند همچنین در صورت پرداخت قیمت کالا به صورت مدت‌دار، با توافق طرفین در قرارداد مشخص می شود که قرار است اقساط به صورت مساوی یا غیر مساوی پرداخت گردد.

 

 

مزایای وام مرابحه

 

 

مزایای وام مرابحه

 

 

این وام نیز مانند دیگر وام‌ها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود می‌باشد که در ادامه برخی از مزایای آن را بیان می‌کنیم.

 

* این نوع وام را می‌توان در جاهای مختلف و برای کاربردهای متنوع استفاده کرد. بنابراین در استفاده از آن تنوع بسیاری وجود دارد و مشتریان می‌توانند برای انواع کاربردها، از کسب و کار گرفته تا امور شخصی، چنین وامی را تقاضا نمایند.


* این وام نسبت به سایر وام‌ها بسیار منعطف‌تر می‌باشد و در شرایط مختلفی می‌توان از این نوع وام استفاده نمود.


* این نوع وام از انواع وام‌هایی می‌باشد که افراد متقاضی می‌تواند خودش تعیین نماید که می‌خواهد چگونه اقساط این وام را بازپرداخت نماید و نوع بازپرداخت خود را انتخاب نمایید. برای مثال فرد دریافت کننده این وام می‌تواند تعیین کند که در هر ماه چه مبلغی را می‌تواند به بانک پرداخت نماید. ممکن است در ماهی مبلغ تعیین شده کم باشد و در ماه دیگر مبلغ بیشتری را پرداخت نماید و حتی افراد می‌تواند تعیین نماید که بازپرداخت هزینه پرداختی را به صورت یکجا به بانک پرداخت نمایند. در واقع دست متقاضیان وام در این نوع وام باز می‌باشد و می‌تواند نسبت به شرایط خود هزینه پرداختی را بازپرداخت نمایند.


* این وام کاملا منطبق با بانکداری عقود شرعی اسلامی می‌باشد.


به نقل از:

جهت مشاهده وامها و شرایط خرید و فروش آن بر روی لینک زیر کلیک نمائید :

خرید و فروش وام ازدواج در تبریز



نظر خود را با ما درمیان بگذارید: