جهت مشاهده وامها و خرید یا فروش وام خود به لینک زیر مراجعه فرمائید
خرید و فروش وام در تبریز

تسهیلات شرکت های دانش بنیان

تسهیلات شرکت های دانش بنیان

 150    0

در این مقاله در مورد وام شرکت‌های دانش بنیان و مراحل ثبت نام در سایت صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان و میزان و سقف وام شرکت‌های دانش...

 

 

وام شرکت‌های دانش بنیان

 

 

وام شرکت های دانش بنیان

 

قبل از اینکه در مورد این وام و شرایط و نحوه پرداخت آن صحبت نماییم، بهتر است کمی به معرفی این شرکت‌ها بپردازیم. شرکت‌های دانش بنیان به شرکت‌هایی گفته می‌شود که علم و دانش در آن شرکت‌ها حرف اول را می‌زند و بدون مادیات آنچنانی فعالیت خود را با ترکیب دانش و فناوری و تخصص‌های علمی و دانش پیش می‌برند و اعضای آن معمولاً از افراد اهل علم و دانش می‌باشد. هدف این شرکت‌ها توسعه اقتصادی می‌باشد ولی نه با تولید کالای عادی و رایج و یا چیزی مشابه آن ها، بلکه با اختراع و نوآوری، که این اختراع و نوآوری با دانش و تخصص خود و در جهت اهداف علمی و اقتصادی پایه‌ریزی می‌شود و این اختراعات و نوآوری‌ها در این شرکت‌ها تجاری سازی می‌شود.


در واقع این شرکت‌ها به جای تولید کالا به تولید اطلاعات توسط افرادی که اهل علم و دانش می‌باشند و تحصیل کرده و با تجربه هستند می‌پردازند و با همین اطلاعات تولید شده خود می‌توانند کسب درآمد نمایند. این شرکت‌ها را به دلیل اینکه تاثیر زیادی در بالا رفتن سطح دانش و اقتصاد کشور دارد و این شرکت‌ها می‌توانند به اختراعاتی دست یابند که این اختراعات می‌تواند کشور را از وابستگی به کشورهای دیگر رها نماید مورد حمایت قرار داد. بنابراین دولت نیز حمایت‌های ویژه‌ای را از این شرکت‌های دانش بنیان دارد که مهمترین این حمایت‌ها عبارتند از: * این شرکت‌ها معاف از مالیات می‌باشد.

 


* عوارض حقوقی گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیاتی را تا ۱۵ سال اول فعالیت خود پرداخت نمی‌کنند.


* به این شرکت‌ها جهت تامین هزینه‌های مورد نیازشان تسهیلاتی ارائه می‌گردد که یا کم بهره می‌باشند و یا بی‌بهره.


* همچنین در انواع مختلف بلند مدت و کوتاه مدت به شرکت‌های دانش بنیان پرداخته می‌شود.

 


ما امروز قصد داریم در مورد تسهیلات ارائه شده توسط دولت به شرکت‌های دانش بنیان بیشتر بحث نماییم و با آن بیشتر آشنا شویم.


همانطور که بیان نمودیم این شرکت ها به جای تولید کالاهایی که کالایی آشنا و رایج می‌باشد و همه افراد آن کالاها را می‌شناسند، به تولید علم و فناوری می‌پردازند و در واقع محصول این شرکت‌ها علم و فناوری است و تولید علم و فناوری می‌تواند در توسعه کشور و ارتقاء صنایع و اشتغال زایی بسیار تاثیرگذار باشد. بنابراین قدر این شرکت‌ها را باید بدانیم و دولت‌ها باید با حمایت‌های خود که مهمترین این حمایت، حمایت‌های مالی می‌باشد، کمک‌ حال این شرکت‌ها شوند تا با روبرو شدن با سختی‌ها و مشکلاتی که پیش روی این شرکت‌ها وجود دارد، از فعالیت‌های خود منصرف نشوند و به راه خود ادامه دهند.

بسیاری از شرکت‌های دانش بنیانی بوده‌اند که با وجود بالا بودن سطح علم و دانش اعضای این شرکت‌ها، به فعالیت‌های خود ادامه نداده‌اند که عمده‌ترین دلایل آنها نداشتن سرمایه کافی برای به سرانجام رساندن طرح و ایده شرکت‌هایشان بوده است. اگر از این شرکت‌ها در کشور حمایت نگردد، با احتمال و درصد بسیار بالایی، افراد نخبه و باهوش و تحصیل کرده و با تجربه جهت رونمایی علم و دانشی که دارد به دیگر کشورها خواهد رفت و به جای رشد و رونق اقتصادی کشور ایران، کشورهای دیگر از این منابع ارزشمند بهره خواهند برد‌.


حمایت از شرکت‌ها می‌تواند به رشد و رونق اقتصادی، توسعه اشتغال، افزایش سطح کیفی محصولات تولیدی و به سرانجام رسیدن ایده‌های بکر و خلاقانه کمک نماید. پس دولت باید تسهیلاتی را به این شرکت‌ها پرداخت نماید و روز به روز به حمایت‌های خود بیفزاید تا این شرکت‌ها انگیزه کافی جهت خدمت رسانی به این کشور را داشته باشند و بدانند که ایده‌های بکر و خلاقانه آنها عملی خواهد شد و خواهتد توانست اختراعات و نوآوری‌های خود را به نمایش بگذارد و آنها را به تولید انبوه برساند.


یکی از شرایطی که این شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت تسهیلات باید دارا باشند، این است که این شرکت‌ها باید ثبت شده باشند و مراحل اداری و هزینه‌های مربوط به ثبت شرکت‌ها باید روال عادی خود را پیش بگیرند تا در نهایت این شرکت‌ها به عنوان شرکت‌های دانش بنیان به ثبت برسند.

 

 

نکاتی مهم در زمینه پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان

 

* اعتبارسنجی بانکی یکی از مهمترین مواردی می‌باشد که برای اعطای تسهیلات به این شرکت‌ها باید انجام گیرد. در این اعتبارسنجی تقریباً می‌توان گفت شرکت‌های دانش بنیان جهت دریافت وام‌های اعطایی، نوبت دهی می‌شوند. در این اعتبارسنجی مشخص می‌شود که شرکت‌های دانش بنیان مورد نظر از نظر میزان بدهی و وضعیت حسابشان در چه حدی می‌باشند و بر این اساس به این شرکت‌های دانش بنیان نمره ارائه می‌گردد و رتبه بندی می‌شوند. هر چقدر شرکتی دارای بدهی کمتر و وضعیت مالی بهتری باشد، در واقع رتبه بالاتری داشته باشد، آن شرکت زودتر به تسهیلات درخواستی خود دست خواهد یافت.

 

* این وام به هر شرکت بنیانی که خواستار دریافت وام شرکت‌های دانش بنیان می‌باشد، فقط یک بار ارائه داده می‌شود و امکان پرداخت آن برای بار دوم برای این شرکت‌ها وجود ندارد هر ساله توسط دولت مقدار مشخصی اعتبار برای تسهیلات شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته می‌شود. بنابراین این اعتبار، اعتباری محدود می‌باشد و ممکن است به همه افراد متقاضی، در سالی که درخواست تسهیلات نموده‌اند، پرداخت نشود. چرا که این تسهیلات بر اساس اولویت بندی که انجام شده است پرداخت می‌شود و اولویت اعطای تسهیلات توسعه اشتغال با مناطق محروم می‌باشد.

 

* هدفی که از اعطای این تسهیلات وجود دارد مطابق تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کمک به اشتغال و صنایع خلاق و افزایش فروش کالاهای دانش بنیان می‌باشد که این تسهیلات توسط بانک‌های عامل پرداخت می‌شود.

 

* وامی که برای شرکت‌های دانش بنیان پرداخت می‌شود با دو عنوان وام شرکت‌های دانش بنیان و وام شرکت‌های دانش بنیان آسیب دیده می‌باشد.

 

 

آدرس سامانه ثبت نام برای دریافت تسهیلات شرکت‌های دانش بنیان چیست؟ 

 

شرکت‌های دانش بنیان برای اینکه ثبت اولیه تسهیلات درخواستی خود را داشته باشند، باید به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی به آدرس www.inifi.ir مراجعه نمایند و درخواست خود را در سامانه این صندوق ثبت نمایند. نام این سامانه سامانه غزال می‌باشد.

 

 

مراحل ثبت نام در سایت صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان چیست؟ 

 

 

مراحل ثبت نام وام شرکت های دانش بنیان

 

 

* متقاضی وام باید وارد سایت شده و ثبت نام خود را آغاز نماید.


* برای ثبت نام باید نام کاربری و کلمه عبور خود را مشخص نماید.


* با ثبت نام در این سامانه یک کد ۴ رقمی برای متقاضی وام ارسال می‌شود که برای ورود باید این کد ۴ رقمی را وارد سامانه نماید.


* با انتخاب تسهیلات درخواستی خود فرم‌ها و مدارک مخصوص به آن را باید تکمیل و بارگذاری نماند.


* با تکمیل فرم و بارگذاری مدارک درخواستی، ثبت نام شما تمام می‌شود و کد رهگیری جهت پیگیری تسهیلات درخواستی و وضعیت ثبت نام برایتان ارسال می‌شود.


* درخواست‌های ثبت شده برای تسهیلات شرکت‌های دانش بنیان در دبیرخانه صندوق نوآوری و شکوفایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.


* مرحله بعد از بررسی صندوق نوآوری و شکوفایی، ارزیابی این درخواست توسط کارشناس مربوطه در بخش معاونت تسهیلات می‌باشد.


* در این مرحله نوبت به سپردن پرونده به کارگزار معتمد می‌باشد تا برای تهیه گزارش از وضعیت مالی فنی، بازاری و حقوقی در شرکت حضور پیدا کند.


* مرحله بعد تشکیل جلسه می‌باشد که در این جلسه نماینده شرکت درخواست کننده حضور پیدا می‌کنند و با رسیدن به نتیجه خاص، نتیجه به متقاضی اعلام می‌گردد. درخواست کنندگان تسهیلات می‌توانند به نتیجه‌گیری که در این جلسه انجام گرفته است اعتراض نمایند.


* در صورت موافقت با پرداخت تسهیلات در جلسه‌ای که در مرحله قبل تشکیل شده بود، جلسه دیگری نیز تشکیل می‌شود تا این بار در مورد نحوه پرداخت تسهیلات عامل پرداخت ناظر و شرایط تصمیم گرفته شود و وجه تسهیلات به حساب شرکت پرداخت شود.

 

 

میزان و سقف وام شرکت‌های دانش بنیان

 

همانطور که در اوایل مقاله بیان گردید، این وام از نوع وام‌های کم بهره می‌باشد و حداکثر سودی که برای آن در نظر گرفته می‌شود ۴ درصد می باشد و تمامی مبالغ تسهیلات به صورت یکجا به این شرکت‌ها پرداخت می‌شود.


حداکثر مبلغ پرداختی برای شرکت‌های دانش بنیان، یک میلیارد تومان می‌باشد که مبلغ پرداختی به شرکت‌های متفاوت با توجه به طرحی که دارند، متفاوت می‌باشد. ولی سقفی که برای آن مشخص شده است همان یک میلیارد تومان می‌باشد. مدت زمان بازپرداخت آن حداکثر ۳۶ ماهه می‌باشد که این مدت زمان نیز با توجه به قدرت پرداخت شرکت‌ها و درخواست آنها و نسبت به شرایط دیگر می‌تواند متفاوت باشد.

 

* مبلغ پرداختی در این تسهیلات برای طرح‌هایی که برای تکمیل یا بهبود محصول یا خرید ماشین آلات درخواست شده باشد، ۸۰ درصد می‌باشد. ولی اگر طرح های این شرکت ها در جهت افزایش محصول باشد، ۵۰ درصد فروش در سال ۱۴۰۰ یا معادل ۳ برابر فروش در بهار به شرکت‌ها پرداخت می‌شود.

 

 

مهلت ثبت نام وام شرکت‌های دانش بنیان تا چه زمانی است؟

 

برای ثبت درخواست وام شرکت‌های دانش بنیان زمان و مهلت مشخصی ارائه می‌گردد که شرکت‌های درخواست کننده تسهیلات باید در زمان مشخص شده به سامانه غزال به آدرس www.inif.ir مراجعه نمایند و درخواست خود را ثبت نمایند. در سال قبل این مهلت تا پایان مهر ماه بود و تا ۱۵ آبان ماه نیز تمدید گردید.

 

 

تسهیلات شرکت‌های دانش بنیان نوپا به چه شرکت‌هایی تعلق می‌گردد؟

 

 

تسهیلات شرکت های دانش بنیان

 

 

شرکت‌های دانش بنیان نوپا همان شرکت‌هایی می‌باشند که جدید التاسیس می‌باشند و از لحاظ مالی زیاد قدرتمند نیستند و در سطح پایینی قرار دارند، تا‌به‌حال محصولی را تولید نکرده‌اند و تازه می‌خواهند به تحقیقات و توسعه بپردازند تا محصولی را طراحی نمایند و به نمونه آزمایشگاهی یا به مرحله تولید برسانند. در واقع این شرکت‌ها مانند نوزادانی می‌باشند که اگر به آنها کمک نشود، نمی‌توانند سرپا شود. این شرکت‌ها هنوز هیچ درآمدی را کسب نکرده‌اند، چرا که هنوز محصولی برای ارائه به بازار ندارند و همچنین در سال گذشته به دلیل کسب نکردن درآمد، اظهارنامه مالیاتی نیز نداشته‌اند.

برای این شرکت‌ها نیز همان صندوق نوآوری و شکوفایی می‌باشد که کمک های مالی خود را به عنوان تسهیلات توسعه اشتغال پرداخت می‌کند. برای دریافت این وام نیاز است که به سایت صندوق نوآوری یا شکوفایی مراجعه نمایند و در این سایت درخواست خود را اعلام کنند و صندوق نوآوری شکوفایی نیز پس از ثبت درخواست این شرکت‌ها، اقدام به بررسی در مورد آن شرکت و اطلاعاتی که ارائه داده میدهند، می نماید و در صورت تایید این شرکت ها به عنوان شرکت دانش بنیان نوپا، درخواست آن شرکت را جهت دریافت تسهیلات توسعه اشتغال تایید می‌نماید.

پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان به صورت تک مرحله‌ای نمی‌باشد و مرحله به مرحله و متناسب با پیشرفت در مراحل توسعه خود، این تسهیلات به این شرکت‌ها پرداخت می‌شود. در واقع شرکت به هر مرحله‌ای که می‌رسد، متناسب با هزینه آن مرحله مقداری از تسهیلاتی که قرار است به وی پرداخت شود را دریافت می‌کند. این عمل به خاطر استفاده نکردن تسهیلات پرداختی در مکانی به غیر از هدف صندوق نوآوری شکوفایی می‌باشد.

 

 

سود و مبلغ و مدت بازپرداخت تسهیلات شرکت های دانش بنیان نوپا

 

* سود و مبلغ و مدت بازپرداختی که برای تسهیلات اعطایی در هر مرحله از پرداخت وام در نظر گرفته می‌شود، متفاوت است و در مرحله اول پرداخت این وام سودی ۴ درصد در نظر گرفته می‌شود و در این مرحله سقف تسهیلات پرداخت توسط صندوق نوآوری و شکوفایی ۵۰۰ میلیون تومان می‌باشد. مدت بازپرداختی که برای تسهیلات در این مرحله در نظر گرفته شده است، ۴۸ ماهه می‌باشد‌. به شرطی تسهیلات این مرحله پرداخت می‌شود که نمونه اولیه و آزمایشگاهی محصول موجود باشد.


* مرحله بعدی پرداخت تسهیلات مربوط به زمانی است که محصول تکمیل شده و آماده فروش می‌باشد و تسهیلات مورد نظر برای فروش محصول تولیدی این شرکت‌ها پرداخت می‌شود. سودی که برای تسهیلات این مرحله در نظر گرفته شده است، ۱۱ درصد می‌باشد.بیشترین حد ممکن تسهیلات پرداختی در این مرحله ۵ میلیارد تومان می‌باشد که این مبلغ می‌‌تواند نسبت به شرایط متفاوت باشد. مدت بازپرداخت تسهیلات پرداختی در این مرحله نیز حداکثر ۳۳ ماهه می‌باشد.


* مرحله بعدی مربوط به بازار محصولات شرکت دانش بنیان نوپا می‌باشد که در این مرحله تسهیلات پرداختی خود را در دو شکل متفاوت لیزینگ و استصنا پرداخت می‌شود. سودی که برای این مرحله از دریافت کنندگان تسهیلات دریافت می‌شود، ۹ درصد است و مدت بازپرداخت آن سه ساله است و بیشترین مبلغی که در این مرحله به شرکت‌های دانش بنیان نوپا پرداخت می‌شود، ۲ میلیارد تومان می‌باشد.

 

* مرحله بعدی مربوط به ارائه تسهیلات در زمانی است که شرکت قصد راه اندازی اولیه خط تولید را دارد. سقفی که برای این مرحله از تسهیلات جهت پرداخت به شرکت‌های دانش بنیان نوپا پرداخت می‌شود، ۲ میلیارد تومان می‌باشد و مدت بازپرداخت آن هم باز ۳۶ ماهه و یا همان سه ساله است و سود آن ۱۱ درصد می باشد.


* مرحله آخر در زمانی به این شرکت‌ها پرداخت می‌شود که شرکت‌های دانش بنیان نوپا به تهیه مکان تولید و نصب و راه‌اندازی ماشین آلات تولیدی می‌پردازند. سود این مرحله نیز همان ۱۱ درصد و مدت بازپرداخت آن نیز همان ۳۶ ماهه می‌باشد و سقف مبلغ پرداختی در این مرحله نیز مشابه با مرحله قبلی و همان دو میلیارد تومان است.


حال بسته به اینکه شرکت در کدام مرحله از صندوق نوآوری و شکوفایی درخواست دریافت تسهیلات را می‌نماید، می‌تواند مبالغ پرداختی در آن مرحله را نیز دریافت نماید.


به نقل از:

جهت مشاهده وامها و شرایط خرید و فروش آن بر روی لینک زیر کلیک نمائید :

خرید و فروش وام ازدواج در تبریز



نظر خود را با ما درمیان بگذارید: