از قدیم الایام تا به امروز فراهم نمودن مسکن برای زندگی یکی از معضلات خانوادهها بوده است، ولی این معضل امروزه پررنگتر شده است چرا که اولاً در گذشته جوانان اکثراً برای زندگی مشترک به دنبال خانههای مستقل نبودند و دیده میشد که چندین فرزند یک خانواده بعد از ازدواج نیز در منزل پدری خود و هر کدام در یک اتاق جداگانه روزگار میگذرند ولی امروزه معمولاً جوانان به چنین زندگیهایی قانع نمیشوند و هر فرزند بعد از ازدواج ترجیح میدهد که در منزلی مستقل از پدر و مادر خود زندگی نماید.
بنابراین جوانان باید برای بعد از ازدواج حتماً خانه مستقل را فراهم نمایند و برای تهیه این خانه نیز نیاز به پولی کافی میباشد که در چندین سال اخیر به دلیل گرانیهایی که در جامعه به پیش آمده است، فراهم کردن پول مورد نیاز برای خرید یک خانه یکی از مشکلات بزرگ افراد از جمله جوانان گشته است. این مشکل در شهرها بسیار بیشتر از روستاها میباشد ولی به دلیل تورم موجود در کشور، قیمت منزلهای روستایی نیز بسیار بالا رفته است و تهیه مسکن روستایی نیز بسیار سخت و نیازمند فراهم نمودن پول بسیار میباشد و از آنجایی که شغل اکثر افرادی که در روستاها زندگی میکنند، کشاورزی و دامداری میباشد بنابراین این افراد معمولاً دارای درآمد ماهیانهای هم نمیباشند که بتوانند روی آن درآمد ماهیانه برنامهریزی داشته باشند و درآمد آنها وابسته به آب و هوا و شرایط محیطی و غیره میتواند متغیر باشد. بنابراین اگر این افراد حمایت مالی نشوند شاید به آن راحتیها هم نتوانند مسکن مورد نیاز خود را تهیه نمایند.
دولت به دلیل حمایت از افراد روستایی و جهت تامین مسکن این افراد وامی را تحت عنوان وام مسکن روستایی به این افراد پرداخت میکند تا بتوانند برای خود سرپناهی تهیه نمایند و در آن گذران زندگی نمایند. البته ارائه این وامها از طرف دولت دلایل دیگری نیز دارد که یکی از مهمترین این دلایل جلوگیری از کوچ افراد روستا نشین به شهرها میباشد. از آنجایی که افراد روستایی به دلایل مختلف که یکی از مهمترین آن ها، میتواند نبود امکانات در روستاها و سختی زندگی در این مناطق باشد را نام برد، سعی میکنند به شهرها کوچ کرده و در شهرها زندگی نمایند. معمولا روستاهای ما دارای امکانات خوب و کافی نمیباشند و افراد، هم در مورد شغل خود و هم در مسائل رفاهی، همیشه با مشکل مواجه میباشند و روستا نشینان با توجه به این موارد و به دلیل اینکه اگر در شهرها زندگی نمایند به احتمال زیاد بتوانند شغلهای مناسبی برای خود پیدا کنند و از امکانات موجود در شهرها هم بهرهمند شوند، به شهرها نقل مکان میکنند و روستاهای خالی از سکنه را تحویل دولت میدهند و از این طرف هم شهرهایی با جمعیت فراوان میماند و دولتی که از کنترل آن عاجز خواهد ماند.
بنابراین دولت برای تشویق افراد روستانشین برای ماندن در روستاهای خود باید امکانات و مسائل رفاهی را برایشان فراهم نماید.
دولت وامی تحت عنوان وام مسکن روستایی به افراد ساکن در روستاها پرداخت میکند و برای اینکه افراد از این وام ها بهره من شوند، نیاز است دارای شرایطی خاص باشند که از مهمترین شرایط عمومی که برای پرداخت این وام باید افراد دارا باشند، سکونت در روستاها و شهرهایی با جمعیت زیر ۲۵۰۰۰ نفر می باشد ولی از آنجایی که بانکهای عامل پرداخت این وام بسیار میباشند، بنابراین هر بانک هم برای خود شرایطی دارد و افراد نسبت به درخواست خود از بانک عامل مورد درخواست خود، باید شرایط آن بانک را برای دریافت این وام تامین نمایند. تسهیلات مسکن روستایی از جمله تسهیلاتی میباشد که سود بسیار پایینی برای آن در نظر گرفته شده است و مدت بازپرداخت آن نیز معمولاً بالا میباشد، به طوری که حداکثر این مدت بازپرداخت ۲۰ ساله میباشد.
بانک ملی، بانک ملت، بانک تجارت، بانک سپه، بانک مسکن و انواع دیگر بانکها
همانطور که بیان شد برای دریافت این وام افراد باید دارای شرایطی باشند تا مشمول دریافت این وام گردند که در ادامه افرادی که مشمول دریافت این وام میشوند را بیان میکنیم.
* آن دسته از افرادی که در روستاها و یا حتی شهرهای کم جمعیت که جمعیت آن از ۲۵۰۰۰ نفر پایینتر باشد، سکونت داشته باشند.
* افرادی که صاحب زمینی میباشند که مسکونی میباشد و قصد ساخت مسکن را در آن زمین دارند.
* افرادی که منزلشان نیاز به تعمیرات و بازسازی اساسی دارد.
* افرادی که در گذشته از وامهای بنیاد مسکن استفاده نکرده باشند.
همانطور که بیان نمودیم علاوه بر شرایط عمومی که برای نهادها و بانکها یکسان میباشد ولی شرایط خاصی نیز برای هر یک از بانکها و نهادها وجود دارد که بسته به اینکه فرد از کدام بانک یا نهاد، خواستار دریافت این وام میباشد، باید شرایط آن نهاد یا بانک را نیز فراهم نماید تا آن نهاد یا بانک مورد نظر به وی وام مسکن روستایی را ارائه دهد. که در زیر شرایط چند بانکی را که به ارائه وام مسکن روستایی اقدام می نمایند را بیان می کنیم.
بانک مسکن یکی از بانکهایی میباشد که در زمینه ارائه وام مسکن روستایی فعالیت میکند. از آنجایی که این بانک یکی از بانکهای دولتی میباشد و اکثر وامهای مربوط به نوسازی و تعمیرات و خرید و اجاره مسکن در این بانک ارائه میگردد، وام مسکن روستایی نیز در بین این وامها جای گرفته است. بانک مسکن برای ارائه وام مسکن روستایی از افراد شرایطی را میخواهد که آن افراد را در نوبت ارائه این وام قرار دهد که مهمترین آنها عبارتند از:
* باید فرد درخواست کننده وام و همچنین ضامنینی که برای دریافت وام مسکن روستایی به بانک معرفی میشوند، از نظر توانایی پرداخت اقساط وام دریافتی احراز هویت شوند.
* به دلیل اینکه افراد زیادی خواستار وام مسکن روستایی میباشند و اعتبار اختصاص داده شده برای این وام نیز محدود میباشد، بنابراین وام مسکن روستایی برای هر فرد فقط یک مرتبه داده میشود و امکان دریافت آن برای بار دوم برای افراد متقاضی وجود ندارد. بدین طریق شرایط فراهم میشود که تلاش شود به همه درخواست کنندگان وام مسکن روستایی، وام پرداخت شود.
* آن دسته از افرادی که متقاضی دریافت وام مسکن روستایی میباشند، برای اینکه مشمول دریافت این وام شوند، نیاز است که هیچگونه بدهی به بانکها نداشته باشند.
* لازم به ذکر میباشد که برای اینکه افراد بتوانند این وام را از بانک مسکن دریافت کنند، نیازی به سپرده گذاری در این بانک ندارند.
* برای ارائه این وام از طرف بانک مسکن وثیقههایی که مورد قبول میباشد، سند مالکیت زمین در دست احداث، اموال غیرمنگولی که قابلیت گرو گذاشتن داشته باشد یا سفته زنجیرهای سه نفره به میزان ۱۲۰ درصد مجموع اصل تسهیلات اعطایی و سود دوران مشارکت و دوران بازپرداخت
* اگر فردی برای زمینی که میخواهد آن را ساخت نماید، بخواهد که وام بگیرد ولی این زمین دارای سند رسمی نباشد، میتواند با وثیقه آزاد نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام نماید.
* این بانک علاوه بر افراد متاهل به افراد مجرد نیز وام مسکن روستایی را ارائه میدهد ولی به شرطی که یا سن فرد از ۲۵ سال بیشتر باشد و یا با سندی که در دست دارد و شورای محل در آن سند تایید نموده است که این فرد سرپرستی خانواده را به عهده دارد، سرپرست بودن خود را ثابت نماید.
این بانک وام مسکن روستایی را هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین و غیرحضوری ارائه میدهد. افراد برای ثبت نام در این بانک جهت دریافت وام مسکن روستایی میتوانند که به سایت مخصوص بانک مسکن مراجعه نمایند. در این سایت انواع اطلاعات و مدارک مورد نیاز درخواست میشود که فرد باید با تکمیل اطلاعات درخواستی و بارگذاری مدارک خواسته شده، نسبت به ثبت نام خود در این بانک جهت دریافت وام مسکن روستایی اقدام نماید.
این تسهیلات در بانک مسکن در قالبهای متنوع به افراد پرداخت میشود که عبارتند از: خرید، فروش اقساطی، جعاله تعمیر و مشارکت مدنی
سود و مدت بازپرداخت وام مسکن روستایی در بانک مسکن
سود وام مسکن روستایی در بانک مسکن ۵ درصد میباشد و مدت بازپرداخت آن حداکثر ۲۰ ساله میباشد
یکی دیگر از بانکهای عاملی که به پرداخت وام مسکن روستایی اقدام مینماید، بانک ملی میباشد. در این بانک نیز فرد باید دارای شرایطی باشد که وام مسکن روستایی به وی تعلق بگیرد که برخی از مهمترین آن شرایط عبارتند از:
* در این باتک نیز فرد باید توانایی بازپرداخت اقساط وام دریافتی خود را دارا باشد تا به وی وام مسکن روستایی تعلق بگیرد که برای شناسایی چنین توانایی در افراد نیاز است که واحد پرداخت کننده وام، بررسیهای لازم را انجام داده و تشخیص خود را اعلام دارد.
* داشتن بدهی به بانک ملی توسط فرد متقاضی، باعث میشود که بانک ملی به آن فرد وام مسکن روستایی را پرداخت نکند.
* فرد باید ضامنین مورد تقاضای بانک ملی را برای دریافت وام مسکن روستایی به این بانک معرفی نماید.
* تحویل امضا مسلم الصدور فرد متقاضی به همراه ضامنین درخواستی در این بانک الزامی میباشد.
* بانک ملی به افراد اجازه میدهد که به جای معرفی فرد معتبر به عنوان ضامن از سفته یا وثیقه برای ضمانت بازپرداخت وام دریافتی خود استفاده نماید.
* بانک ملی به افرادی که میخواهند برای زمینهای خود وام دریافت نمایند که در آن زمین برای خود خانهای احداث نمایند در صورتی وام می دهد که حتماً خود بانک در مورد زمین آنها استعلامهای مورد نیاز را انجام دهد و زمین مورد نظر را از نظر ساخت منزل مسکونی و یا هر مورد دیگری بررسی نماید تا مشکلی برای ساخت نداشته باشد و در صورت نبود هیچ مشکلی این بانک اقدام به پرداخت وام به فرد متقاضی برای زمین مورد نظر خواهد نمود.
این دو نهاد نیز برای پرداخت وام مسکن روستایی اقدام مینمایند و برای خود شرایط خاصی دارند و مبالغ و درصد سود و مدت بازپرداخت این نهادها متفاوتتر از بانکها و نهادهای دیگری که اقدام به پرداخت مسکن روستایی میکنند، می باشد.
همانطور که بیان نمودیم انواع بانکها و نهادها به پرداخت این وام اقدام میکنند و با توجه به اینکه شرایط، مبالغ، درصد سود و غیره در هر یک از بانکها نسبت به دیگری متفاوتتر میباشد، مدارک مورد نیاز در هر یک از این بانکها نیز حتماً تفاوتهایی خواهد داشت ولی یک سری مدارک درخواستی وجود دارد که تقریباً در همه بانکها یکسان میباشد و جزو مدارک درخواستی عمومی از طرف بانک ها به حساب میآیند که آن مدارک به شرح زیر میباشند:
* اصل شناسنامه و کپی آن
* اصل کارت ملی و کپی از آن
* تکمیل فرم درخواست وام مسکن روستایی و تحویل آن به بانک یا نهاد عامل پرداخت کننده این وام
* اگر فرد به جای خودش از وکیل خود بخواهد که اقدام به دریافت وام مسکن روستایی نماید، نیاز است که وکیل وی وکالتنامه رسمی خود را که از فرد متقاضی در دست دارد را به نهاد یا بانک عامل ارائه نماید.
* اگر وکیل فرد اقدام به دریافت وام مسکن روستایی نماید، باید مدارک شناسایی هویت خود را نیز به همراه داشته باشد و در مواقع نیاز آنها را به بانک یا نهاد عامل ارائه دهد.
جهت مشاهده وامها و شرایط خرید و فروش آن بر روی لینک زیر کلیک نمائید :
خرید و فروش وام ازدواج در تبریز